ΒΙΒΛΙΑ

Βιβλιονετ - Οταν το σωμα μιλαει

Βρείτε το:

Πολιτεία - Οταν το σώμα μιλάει

Πρωτοπορια - Οταν το σωμα μιλαει

Ευριπιδης - οταν το σωμα μιλαει


----------------------

Susana Noemi Abigador

¨οταν το σώμα μιλάει

Σχόλια για το βιβλίο

----------------------

Susana Noemi Abigador


Όταν το σώμα μιλάειTEDx @ Lesvos


Τα παιδιά, δάσκαλοι της σωματικής έκφρασηςTEDxKids @ Ilissos

Οταν το σώμα μιλάει, μαθημα χορου

Όταν το σώμα μιλάει

Susana Noemi Abigador


Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Μανιάτη

Διόρθωση: Λίλυ Πανούση

Εικονογράφηση: Κατερίνα Μπαραμπούτη

Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική

Έκδοση: 2011

Σελίδες: 164, μαλακό εξώφυλλο

ISBN: 978-960-99111-4-6

Λιανική τιμή: 24,20 €

 

 

Η “Σωματική Έκφραση” της Susana Noemi Abigador είναι κάτι παραπάνω από μία ακόμα μέθοδο εκγύμνασης. Είναι ένα Σύστημα που εκπαιδεύει καρδιά, νου και σώμα.

Οι ασκήσεις της ξεπερνούν τα όρια του σώματος. Χρησιμοποιεί τη Σωματική Έκφραση ως εργαλείο που ανοίγει το δρόμο για την προσωπική έκφραση, τη διαδραστική επικοινωνία, τη βιωματική χαρά.

 

Η Susana ζει στην Αθήνα. Από το Buenos Aires όπου γεννήθηκε, και μετά την Ισπανία έφτασε στη χώρα μας με μεγάλα χορευτικά βήματα, εξελίσσοντας στη διαδρομή την τέχνη και τον εαυτό της, αξιοποιώντας αντίστοιχα τις ενδιάμεσες στάσεις.

Εμπνεύστηκε, οργάνωσε και αποκρυστάλλωσε τη “Σωματική Έκφραση”, και τώρα μας την προσφέρει σχηματικά μέσα απ' τις σελίδες αυτού του βιβλίου.

 

Η κάθε λεπτομέρεια στο πώς και το γιατί της κάθε άσκησης γεννήθηκε και απαντήθηκε στη διάρκεια μιας πορείας 30 χρόνων συνεχούς διδασκαλίας.

 

Σε ποιους απευθύνεται; Σε κάθε επαγγελματία, δάσκαλο, νηπιαγωγό, εμψυχωτή, θεατρολόγο, ψυχολόγο, δάσκαλο υποκριτικής, χοροθεραπευτή, που ασχολείται ήδη ή αρχίζει τώρα να ασχολείται με ομάδες αλλά και στον καθένα που τον αφορά το ταξίδι στη σχέση ψυχή-σώμα-έκφραση.

Με βάση την εμπειρία της Σουζάνας και τα βιώματα πολλών ανθρώπων, τo εγχειρίδιο αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τις δικές σας επιτυχημένες ασκήσεις.

 

 

 

 Σχόλιο αναγνώστη:

"Πάει σχεδόν ένας χρόνος απ' όταν με πολλή χαρά πήρα στα χέρια μου το βιβλίο.
Από τότε θέλω να γράψω δύο λόγια και να που ήρθε η στιγμή.
Αρχίζοντας να ξεφυλλίζω το βιβλίο ήξερα ότι θα συναντήσω μέσα όλη την ποιότητα (τεχνική και ψυχική) της αγαπημένης μου δασκάλας.
Ήξερα τι θα διαβάσω και παρόλα αυτά, από τον πρόλογο ακόμα, η απλότητα της έκφρασής της και η αμεσότητα του λόγου της αιφνιδιάζει με τέτοιον τρόπο, αφοπλίζει και προσπερνάει κάθε ανυποψίαστη ακούσια άμυνα και αγγίζει κάποιες χορδές σε τέτοιο βάθος που γέμισαν δάκρυα τα μάτια μου. Είναι πράγματι όπως το λέει, μια φιλόξενη ξενάγηση στο σπίτι της, γεμάτη αγάπη, προσφορά και σεβασμό. Μια υπενθύμιση για τόσα που έχουν ξεχαστεί στη σημερινή εποχή.
Εύχομαι να διαβαστεί από όλους όσους μπορούν να το αξιοποιήσουν τεχνικά και κυρίως από όλους εκείνους που μπορεί να τους μιλήσει σε ένα διαφορετικό επίπεδο.

George Thalassinos

Άλλα Σχόλια για το βιβλίο

 

Για παραγγελίες: Εκδόσεις γιαλός, τηλ. +30 210 6546089, info@gialosbooks.gr